Ik zal spelen op een Oudejaarsfeest

zondag, 7 december 2008 - Biff | Nieuws

Na mijn allereerste saxophoonoptreden dat plaatsvond in besloten kring op een miljonairsfeestje zal ik binnenkort te zien bij een openbare gelegenheid.
Ik werd opgebeld door iemand die mijn telefoonnummer had gedroomd en nog nooit van mij gehoord had. Hoewel ik duidelijk heb gezegd dat ik nog maar een beginner ben op de saxophoon en er waarschijnlijk niet veel meer dan wat schriel gepiep tevoorschijn zal komen uit mijn versleten en slecht onderhouden instrument hield de beller voet bij stuk en wilde hij mij koste wat kost een engagement aanbieden voor de Oudejaarsavond. ‘Magisch het nieuwe jaar in’ is het thema zei de beller. ‘Beste Biff,’ sprak de beller, ‘daar pas jij bij, want ik heb gedroomd dat jij een magische wondersaxophoon tot je beschikking hebt gekregen die tonen rechtstreeks uit verre dimensies ten gehore laat brengen waardoor de toehoorders in een euforische staat geraken. Ik wil je er per se bij hebben, noem je prijs, je hebt carte blanche!’

Een optreden voor een kolkende massa uitgelaten feestvierders is voor mij natuurlijk niet te bolwerken. Ik dacht de man te slim af te zijn door enkele absurde eisen te stellen. Ik zei dus het volgende: ‘Ik ben een versleten mens die niet in staat is tot dit soort extreme inspanningen, maar ik wil ook de beroerdste niet zijn. Ik wil het wel doen, maar dan moet er een kleedkamer zijn met daarin een bed zodat ik continu kan rusten. Ook wil ik onbeperkt bami kunnen eten van mijn eigen merk en deze bami mag niet over de uiterste houdbaarheiddatum zijn. Ik wil een aantal familieleden en mijn chauffeur meenemen en mijn chauffeur moet worden betaald door de organisatie en ook benzinegeld krijgen. Daarnaast wil ik voor mezelf een geldbedrag waarvan ik minimaal een half jaar bami uit blik kan eten, en als laatste; het optreden duurt slechts tien minuten, langer is voor mij echt een absolute onvervreemdbare onmogelijkheid.’

Ik was in de volle overtuiging dat de man ogenblikkelijk zou ophangen na het aanhoren van mijn absurde eisen en was trots op mezelf dat ik de man op zulk een waardige en professionele wijze had afgewimpeld.
Ik schrok dan ook intens toen de man in totaal andere bewoordingen dan ik had verwacht het woord tot mij richtte. ‘Beste meneer Johansson, voor onze organisatie zijn uw eisen geen enkel probleem. het zal ons en eer en genoegen zijn als u ons oudejaarsviering wilt komen opluisteren met uw fonkelende aanwezigheid. U mag meenemen wie u wilt en u zult ruimschoots voldoende bami in uw kleedvertrekken aantreffen voor u en uw entourage. U zult zich onbeperkt te goed kunnen doen aan bami uit blik van het allerbeste en duurste merk. Ook zullen wij zorgdragen voor een groot en romantisch hemelbed waarop u op gepaste het nieuwe jaar zult kunnen binnentreden.’
Totaal uit het veld geslagen was ik, bij het aanhoren van deze afgrijselijke boodschap. Voor de tweede keer zou ik mij moeten uitputten op een podium en me moeten begeven tussen talloze feestenden. Daarom was ik ook een tijd stil en kon ik geen woord uitbrengen.
‘U heeft toch al eens eerder opgetreden meneer Johansson?’
‘Jawel, dat is juist,’ antwoordde ik.
‘En was dat een geslaagd optreden meneer Johansson?’
‘Ik weet er zelf heel weinig meer van meneer, maar ze zeggen van wel. Maar resultaten uit het verleden zijn natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Ik kan u dus hoogstens zeggen dat ik zal proberen er te zijn.’
‘Dat is voor ons ruim voldoende meneer,’ zei de beller, ‘we hebben een overeenkomst!’

Hiermee zat ik er dus aan vast en kan ik beginnen me ernstig zorgen te maken over de voorstelling. Het zal plaatsvinden in Amsterdam en dat is verschrikkelijk ver weg. Het zal een gevaarlijke en woeste tocht worden, dwars door gebieden waar ontploffingen en branden zullen plaatsvinden tengevolge van afgestoken vuurwerken. Het zal veel vergen van mijn angstaanjagend zwakke gestel.
Achteraf heb ik spijt als haren op mijn hoofd dat ik heb toegezegd, dat ik zo dom was te denken dat mijn extreme eisenpakket de man zou afschrikken, maar nu is het te laat. Mijn neef Jebb heeft me al gebeld om te laten weten dat hij een reusachtig dik contractenpakket kreeg toegestuurd van een man die hij via via kent. Het lijkt er dus op dat ik in een val ben gelokt en dat de beller en Jebb samenwerken, want Jebb weet ook wel dat ik ondubbelzinnig ‘nee’ had gezegd als hij het me zelf had gevraagd, want van het vorige optreden ben ik nog steeds aan het bijkomen.

Toen ik keek op de website waar de kaartjes kunnen worden gekocht zag ik tot mijn stomme verbazing een foto van mezelf. Die moet gemaakt zijn op het miljonairsfeest waar ik in een diepe trance heb staan spelen met mijn koortsig grieperige lichaam. De koorts was zo duizelingwekkend hoog dat ik daar heb staan spelen in slechts een dun hemd gekleed. Ik kan me er zelf niets meer van herinneren, het is schokkend om mezelf zo te zien.

 

Als je wilt weten waar het optreden plaats vindt klik dan hier: Nataraj
Het wordt een vermoeiend feest waarbij veel mensen zich zullen uitputten met heftig gedans.

het wordt echt vreselijk zwaar

12 reacties op Ik zal spelen op een Oudejaarsfeest

The Incredable Black Bitch...
8 december 2008

Hm… Eens even kijken of ik nog aan kaarten kan komen…… X

Lita
8 december 2008

Je foto op de website..ondanks de koorts zie je er goed uit! Helaas heb ik al een afspraak lopen voor oudjaarsavond, dus komen zal niet gaan, maar ik wil je wel alvast heel veel succes toewensen.

**Je kunt het, de passie, voor het spelen op dit instrument, straalt van je foto af!**

X Lita

Linda
9 december 2008

O waarom heb je dit niet eerder geschreven ? nu heb ik al afspraken die ik echt niet meer af kan zeggen . Ik had je zo graag in het echt gezien

Mirjam
9 december 2008

Je ziet er bijzonder gefocust uit op deze foto. Heel veel succes en alvast fijne feestdagen gewenst.

dini
9 december 2008

Biff ik weet het zeker je zal fantastisch zijn op die avond

wie weet kom ik helemaal vanuit tunesie overvliegen om je te kunnen horen spelen

go on

sjaakske
9 december 2008

gewoon lekker gaan spelen!!! 2008 was een klotejaar en 2009 word beter!!!

rian
10 december 2008

mooie bovenarmen Biff, hoe train je die…..door veel sax zeker?

Brandon Commandeur
10 december 2008

Whahahah!

Bif, man! waarom zou je dit afslaan?? vette hap die gig man. Ik moet een moord doen om een band bij elkaar te krijgen en ook nog eens optredens..

Vond trouwens deze blog errug lachwekkend, niet negatief bedoeld, de manier hoe je dingen beschreef maakte mij lam van het lachen. Ik vind het super man, dat ze jou vragen.. Het is voor jou voorbestemd…

Ik ben eerlijk gezegd toch wel erg jaloers op je!

groet,
Merlijn

Arjan
23 december 2008

Biff kan ook mooi en indringend zingen, kijk eens op goedvoer.nl en tik Biff in in de zoekmachine

groetjes,
Arjan

Red
24 december 2008

Ik ben trots op je! Je kunt het. Dat kun je zien op de foto en horen op je profiel! Ik baal dat ik een veel te saaie afspraak heb op oudjaarsavond. Anders was ik alleen voor jouw optreden al naar Amsterdam gegaan.
Succes! Het gaat helemaal goed komen!
(K)
Red

Dj Iradi
6 januari 2009

Biff, wat heb je het er goed vanaf gebracht!! Je optreden was duizelingwekkend! Ik heb van je genoten.

Ik hoop van harte dat je hier moed uit kan putten; je kan het man! Hoop dat we snel weer eens samen optreden.

Dj Iradi
6 januari 2009

P.s. ik heb een foto van ons samen op mn site gezet…!

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Huilend om het leven