Wennen doet het nooit

zaterdag, 17 mei 2008 - Biff | Geploeter

Ik ben nu 47 maar ik voel me al bejaard. Het leven heeft me niet gespaard. Het is een gebed zonder eind en het went nooit.

Statistisch heb ik nog wel een jaar of 30 te gaan, iets waar ik als een berg tegenop zie. Zal ik me nog vermoeider gaan voelen? Kan ik me nog door zoveel jaren heen slepen?
Dit zijn van die vragen die door mijn hoofd spoken, die mijn leven vaak beheersen.

Op andere dagen, als ik wat meer energie heb vraag ik me wel eens af wat mensen van mij vinden. Vinden ze me een slappeling of een loser? Zien ze me als een slome of zien ze me sowieso niet eens staan? Ik merk in de praktijd dat het laatste antwoord het juiste is. Ze zien me niet eens.

Ik kom wel eens in de supermarkt als ik honger heb. Dan ga ik eten kopen. Ik kijk meestal naar de grond in de hoop dat ik een verloren euro vind, maar dat gebeurt nooit. Laatst zag ik eindelijk een euro liggen op de grond maar toen was een jongetje van een jaar of 10 me voor en raapte hem snel op. Heb ik daarvoor al die jaren op de grond gekeken?

Als ik dan bij de kassa kom praat de caissière vaak met een andere caissière, over van alles en nog wat en dan na het afrekenen zeggen ze “fijne avond.”
Ze menen dat niet. Ze moeten dat zeggen van hun baas.

Daarna ga ik weer naar huis. Mijn tas met spullen zet ik in de gang want ik ben te moe om alles meteen op te ruimen. Je kan dat best uitstellen tot je weer puf hebt. Meestal pak ik dan wat uit de tas als ik echt honger heb. Dan maak ik een blik open. Ik heb meestal geen zin om het op te warmen. Je kan bami of erwtensoep ook gewoon koud uit het blik eten, dat scheelt een hoop gedoe en je hoeft dan alleen je lepel af te wassen.

Na de maaltijd ga ik meestal even op de bank liggen tot het bedtijd is. Die lepel kan ik morgen ook wel afwassen en als je hem goed aflikt hoeft dat niet eens, dan gebruik ik hem de volgende dag gewoon weer voor het volgende blik.

 

Dan valt het nog een beetje mee

1 reactie op Wennen doet het nooit

dinibossink
7 september 2008

misschien een goed idee
koop een pak weggooi eetlepels die goot je dan glijk met het blik weg
wel in de vuisnisemmer he!!!

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Huilend om het leven