Ze willen dat ik werken ga

zaterdag, 30 augustus 2008 - Biff | Geploeter

Net nu ik moeizaam aan het herstellen ben van alle problemen met mijn oren komen er alweer nieuwe moeilijkheden op mijn pad.
Vanmorgen kreeg ik namelijk een brief van de Sociale Dienst die me heel erg dwars zit.
Meestal laat ik mijn post gewoon liggen en wacht ik tot Ulrine komt, of mijn zus. Die maken het dan wel open. Ik vind het veel te veel gedoe om al mijn post te lezen. Ik wil helemaal geen post krijgen. Je hebt er toch niks aan, aan al die post. Het komt er bijna altijd op neer dat ze wat van je willen.
Ulrine komt dit weekend echter niet want ze heeft een zieke collega die ze moet vervangen. Haar werk is belangrijker dan ik. Dat is dan wel weer ineens heel erg duidelijk. Ze zal ook wel geen zin hebben om bij me langs te komen omdat ze me eigenlijk helemaal niet leuk vind natuurlijk. Ze bezoekt mij alleen maar uit medelijden, omdat ik zo zielig ben en ze wil denk ik af en toe een goede daad doen om op die manier barmhartigheid te tonen een een plekje in de hemel zeker te stellen voor als ze sterven moet.
Het is gewoon allemaal eigenbelang.

Deze brief heb ik toch maar opengemaakt want ik heb al eerder meegemaakt dat ik ineens geen geld kreeg. Dan stond ik bij de supermarkt met mijn blikken bami en rollen toiletpapier en dan stond er ineens niks op mijn rekening.
Ze willen dat ik langskom om een afspraak te maken over mijn situatie, en ze willen er meer aandacht aan gaan besteden om mij aan passend werk te helpen.
Ik denk niet dat er voor mij passend werk bestaat, want werken is altijd vermoeiend en het geeft allemaal gedoe en rompslomp. Ik kan me er dus totaal niet bij voorstellen en voel me een beetje als een renpaard met vier gebroken benen, waarvan wordt verwacht dat hij de derby van het jaar wel eventjes op zijn sloffen zal gaan winnen met een jockey van 120 kilo op zijn rug die tijdens de race ook nog eens een patatje oorlog wil nuttigen.
Ze verwachten het onmogelijke van mij en hebben de lat veel te hoog gelegd.

Ik ga wel aan mijn neef Jebb vragen of hij de mensen van de Sociale Dienst wil uitleggen dat ik echt niet kan komen, want hij behartigt tenslotte mijn zaken.

ik kan dit soort besprekingen echt niet bolwerken

Reageren?

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Huilend om het leven