Binnen vier muren

woensdag, 3 september 2008 - Biff | Geploeter

Hieronder mijn blog dat ik op speciaal verzoek schreef voor onlinemagazine VBJZ.Het heeft er maar twee dagen opgestaan en is er daarna door de redactie weer afgehaald nadat het meer dan honderd keer is gelezen en het meest gelezen artikel was van de website.Omdat de redactie en mijn neef Jebb het idee hadden dat het voor nieuwe lezers te onbegrijpelijk was, zonder iets van Biff Johansson te weten, is de bijdrage verwijderd.

 

 

Binnen vier muren.
 
Toen ik vanmorgen wakker werd tussen mijn klamme lappen voelde ik me beroerd en lamlendig. Ik heb een zware nacht achter de rug waarin ik alleen maar lag te woelen en heb liggen zweten als een otter. Ik kan me niet herinneren ook maar langer dan vijf minuten aan één stuk te hebben geslapen. Telkens als ik even in een lichte sluimer geraakte schrok ik weer wakker van de akelige dromen die mij kwellen. Ik droom dan akelige gedachten over mijn zinloos en nutteloos bestaan, en eenmaal wakker pieker ik over mijn extreme overbodigheid, waardoor ik me voel als een oplaadbare batterij die al zo vaak is opgeladen dat hij geen greintje energie meer kan vasthouden en achteloos in een hoek is geslingerd door een slecht opgevoed en verwend vervelend jongetje.
Met holle ogen van vermoeidheid ben ik dan uiteindelijk toch maar opgestaan om me op de bank te laten zakken en een beetje naar de muur te kijken. Ergens anders had ik helemaal geen zin in.
Ik heb de energie niet om ergens zin in te hebben en waarom zou ik ook? Er is geen mens op aarde die op me wacht en er is niemand die iets met me te maken wil hebben en dat begrijp ik best. Ik ben ook geen leuk persoon waar je mee kan lachen of die interessante verhalen te vertellen heeft. Daarom wacht ik rustig af tot deze dag weer voorbij is en ik weer naar bed kan. Tussen de nachten in rust ik maar zoveel mogelijk uit. Af en toe dut ik een beetje in op mijn bank, maar lang duurt dat nooit.
Veel zin om iets te eten te maken heb ik niet. Ik heb ook niet veel in huis. Later deze week als alles op is zal ik er op uit moeten en me onder de mensen begeven. Vreselijk is dat. Ze fluisteren achter je rug met elkaar over je, en als je omkijkt doen ze alsof ze je niet gezien hebben. Het is ook zo een gedoe om helemaal naar de supermarkt te gaan. Ik word er altijd doodmoe van, maar als ik niet wil sterven van de honger zal ik toch af en toe zo’n zware expeditie moeten volbrengen.
Ik denk daarom dat ik vandaag maar bami uit blik eet. Ik heb nog wel erwtensoep maar daar heb ik geen trek in. Met dit koele weer drijft er altijd een gestolde vetlaag op en dat lust ik niet. Dat heb je met bami niet. Dat kan je zo uit het blik oplepelen en het vult ook beter.
Op deze manier breng ik mijn leven zo’n beetje door. Ik wacht een beetje af wat er gaat gebeuren, en meestal gebeurt er helemaal niks. Dat is misschien ook maar het beste. Als er wel wat zou gebeuren weet ik ook niet wat ik ermee aan moet. Eergisteren heeft er nog iemand op de bel gedrukt denk ik, want de bel ging.
Ik heb me maar naar mijn slaapkamer gesleept en ben met mijn hoofd tussen de klamme lappen gaan liggen wachten tot het over was. Zo voel ik me toch het lekkerst, zo veilig tussen mijn vier muren in mijn bedompt onderkomen.
Het is heel erg moeilijk om een man van niks te zijn, om iemand te zijn die helemaal niks voorstelt. Het is vreselijk om de onbelangrijkste mens op aarde te zijn, maar de wereld blijft steeds maar zijn rondjes draaien en de trein des levens stopt niet.

 

het valt allemaal niet mee
 
 
 
 
 

 

3 reacties op Binnen vier muren

dinibossink
7 september 2008

hi
even weer over gelezen
arme biff verjaagd door de redactie maar we hebben je toch weer gevonden he
de echte biff aanhouder wint altijd!!!

C.J.PRINS.
18 oktober 2008

HET IS ECHT NIET NORMAAL MEER HOOR BIFF, JE MAG ME GELOVEN OF NIET MAAR HET IS ALSOF(GEESTELIJK DAN HE)IK MEZELF LEES. EEN GROOT VERSCHIL IS WELLISWAAR DAT IK VROEGER WEL VÉÉL MEEMAAKTE. EN DAAROVER WIL , IK ZIJT DEN ZOT ,WAT GAAN TYPEN. JIJ DOET MISSCHIEN (DAT IS WEL ZEKER) GEESTELIJK NIET VEEL MAAR LICHAMENLIJK WEL(K HAD GEEN ZIN HET TE VERBETEREN ,JIJSNAPT T WEWL,HOE VERKLAAR JIJ ANDERS ZO’N GROTE BELANGSTELLING ,VAN JOUW VELE LEZERS BIF MAN ZO BEN JE HEEELEMAAL ACHTERAF TOCH NIET ZO NUTTEN LOOZZZZZ??? liefz……..KEEZZ…..

Marianne van Eijk
28 oktober 2008

Heerlijk om het weer eens terug gelezen te hebben. Het is nu veel duidelijker.

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Huilend om het leven